Melegítsd be a sütőt 200-fokra.Olajozd be a tepsit,majd a lisztet és a sütőport szitáld egy nagy tálba.
A vajat vágd apró darabokra,kezeddel morzsold el a liszttel.
A porcukrot keverd el a lisztes vajhoz,majd fúrj egy lyukat a közepébe.A tojást üsd fel,és villával keverd habosra.
A tejet és a vaníliát add a tojáshoz,öntsd a liszt közepébe vájt lyukba,majd az egészet egy tompa élű késsek dolgozd puha masszává..
Szórj egy kis lisztet a konyhaasztalra,majd a masszát gyúrd formázhatóvá.Gömbölyítsd majd lapítsd el kissé..
Sodrófával nyújtsd 20cm átmárőjű körré,aztán fektesd a tepsibe,és a tetejét kend meg egy kis tejjel.
Süsd a tortalapot 12-15 percig,ezalatt tuti aranybarna lesz.Az epreket mosd meg,majd csöpögtesd le és vágd vastag szeletekre..
A tortalapot ved ki a sütőből és tedd rácsra.Ha kihűlt,recés késsel vágd el lapjában..
A felső részt tedd vágódeszkára,és vágd fel 8 cikkre.A tejszínt egy tálban verd keményre,aztán orgasd bele a joghurtot..
Egy tompa késsel a krém felét kend a tortalapra,majd terítsd be az egészet epeszeletekkel..
A krém megmaradt részét simítsd az eprekre,majd a tésztacikkekkel fedd be.Díszítésül hintsd meg a tetejét porcukorral,és mindegyik cikkre rakj egy hosszában félbevágott eperszemet...