Miért Szitáljunk?
Többféle hozzávalót,pl.lisztet célszerű átszitálni,nehogy csomós maradjon.
Hogyan Kell Célszerűen Tésztát Nyújtani?
A gyúródeszkát lisztezd be,a sodrófát pedig nyomd a tésztára,és gördítsd előre-hátra...A tésztát forgasd el,majd újból nyújtsd ki.Ezt csak addig kell ismételni,amíg el ne érjük a kívánt vastagságot.
Honnan Tudjuk,Haogy Megsült-e A Tésztánk?
A sütési idő leteltével úgy ellenőrizheted,hogy megsült-e a tészta,hogy az ujjaddal megynyomod a közepén,és ha rugalmas,akkor már megsült..Néhány tortát alufóliával lefedve kell sütni,nehogy megégjen a teteje.
Hogyan Olvasszunk Csokoládét?
Tedd csokit egy tűzálló edénybe,majd önts 5cm vizet egy lábasba,és forrald fel..A lábast vedd le a tűzről,aztán egy edényfogó kesztyűvel óvatosan tedd a csokistálat a vízbe,és a csokoládét addig keverd,amég az meg nem olvad..Keverésnél célszerű fakanállal kevergetni...
Hogyan Válasszuk Szét A Tojásokat?
A tojást üsd fel,csúsztasd egy kistányérra,majd a sárgáját fedd le egy pohárral.Csorgasd a fehérjét egy tálba,és a poharat tartsd rajta,míg a fehérje lefolyik..
Hogyan Verjük Fel A Tojást?
Először üsd fel,majd villával keverd habosra a sárgáját a fehérjével..