20cm átmérőjű és legalább 7,5cm mély kerek tortaforma
A mázhoz:
100g tejcsoki
175g étcsoki
150ml tejszín
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 170-fokra.A tortaformát olajozd ki,majd tedd sütőpapírra,és ceruzával rajzold körbe.
Vágd ki a kört,és béleld ki vele a formát.A narancs sárja héját reszeld le,majd a gyümölcsöt vágd félbe,s a levét facsard ki.
A margarint habosra keverd ki,a cukrot és a reszelt narancshéjat is szód bele,majd dolgozd ösze.
A tojásokat üsd fel gy kis tálba,villával verd fel,majd folyamatos kevergetés közben öntsd a narancsos vajhoz.
A kakaóport szórd egy kis edénybe,és meleg vízzel csomómentesre keverd el.Ezt is öntsd bele vajas-tojásos masszába.
Szitáld a liszt felét,és a sütőport a masszába,majd kanalazd bele a joghurt felét,és óvatosan keverd össze.
Szitáld bele a többi lisztet,majd a szitában maradt korpát is add bele.Végül a narancslevet beleöntve dolgozd össze.
A masszát öntsd a tortaformába,majd tedd sütőbe.Egy órán át süsd.Az ujjaddal nyomogasd meg egy kicsit a tésztát,és ha elég ruganyos,hagyd a formában hűlni.
Ha túl puha lenne,tedd visza a sütőbe.A megsült tortát késsel vágd körbe,majd borítsd rá egy rácsra hűlni.
A mázhoz először önts 5cm vizet egy lábasba,majd addig melegítsd,míg a tetejét el nem lepi a buborék.A lábast vedd le a tűzről,majd a csokit tedd egy tűzálló edényben a vízbe.
A csokoládét addig kevergesd,amíg az meg nem olvad.A csokis edényt emeld ki a lábasból,majd csorgasd bele a tejszínt.Ha a máz besűrűsödött,kihűlt,akkor simítsd rá a tortára úgy,hogy egy kicsit lefollyon róla oldalt.
Kunkori csokoládéforgácsokkal díszítheted a tetejét,és a közepébe rakj egy narancskarikát.